Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Toekomstbestendige energiesystemen: welke rol ligt er voor de installatietechniek?

In een tijd waarin de Nederlandse energie-infrastructuur wordt geconfronteerd met groeiende uitdagingen, zoals de groeiende elektrificatie en duurzame energieopwekking, spelen twee vooraanstaande experts een cruciale rol. Michiel van Bruggen en Peter van Duijsen zijn de drijvende krachten achter de zoektocht naar oplossingen om vraag en aanbod in balans te houden.

Lees meer...

Energiedamwand-Nederland-in-2022-winnaar-van-de-Innovative-Energy-Solution-Award

De Energiedamwand is een ontwikkeling van CRUX Engineering BV en Gooimeer BV waarin de in Nederland veelvuldig toegepaste stalen damwand wordt ingezet als bron van duurzame energie.

Lees meer...

Regelingen voor verduurzaming van de gebouwde omgeving

Als aannemer of installateur verduurzaamt u woningen of panden voor uw klanten. Grote kans dat deze klanten bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld isolatiemaatregelen, een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen. Op de Vakbeurs Energie geven onze RVO-adviseurs een presentatie en zijn we beschikbaar voor vragen in de RVO-stand.

Lees meer...

Flexibilisering op het elektriciteitsnet: praktijkvoorbeelden innovaties

De maatschappelijke duurzame wind waait mee, en termen als flexibilisering en smart energy systems hoor je steeds vaker voorbijkomen. Wat verstaan we bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) precies onder flexibilisering op het net, oftewel ‘flex’? En welke innovatieve oplossingen bestaan al om de klimaatdoelen te behalen?

Lees meer...

“Helpen dynamische energietarieven voldoende bij verduurzaming?”

Dynamische energietarieven zijn momenteel een hot item. Dynamische contracten gaan volgens Walter Hulshorst van Smart Energy NL zorgen voor een andere balans op het net en dynamiek in verduurzaming.

Lees meer...

“ESD presenteert innovaties in energieopslag”

Energy Storage Day staat dit jaar in het teken van innovaties in energieopslag. Daar gebeurt enorm veel, zegt Jeroen Neefs van Energy Storage NL, zowel op het gebied van opslag in de vorm van elektriciteit en warmte als zogenaamde moleculenopslag. In een Techtalk zullen ook instituten en organisaties als TNO aangeven hoe zijn de innovaties op dit gebied stimuleren.

Lees meer...

“De uitdaging zit ‘m in beschikbaarheid en betaalbaarheid”

Welke rol gaat waterstof spelen voor verwarming van woningen en waar staan we nu? Dat zijn de vragen die centraal staan in de kennissessie ‘Waterstof in de gebouwde omgeving’ van de Dutch Hydrogen Days. Gespreksleider Jörg Gigler van Topsector Energie ziet een rol voor waterstof voor 1 tot zelfs 2 miljoen woningen.

Lees meer...

Opening subsidieregeling SDE++ op 5 september

De overheid wil de uitstoot van broeikasgassen in Nederland in 2030 verminderen met ten minste 55% ten opzichte van 1990. De subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++), uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), draagt hieraan bij. Met deze subsidie stimuleren we bedrijven en non-profitorganisaties om grootschalig hernieuwbare energie op te wekken en de uitstoot van CO2 te verminderen.

Lees meer...

Maak uw bedrijf toekomstbestendig met de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de MIA\Vamil

Behalve een lagere energierekening kunnen energiezuinige en duurzame investeringen u ook fiscale voordelen opleveren via de Energie-investeringsaftrek en de MIA\Vamil.  Een deel van de kosten voor deze investeringen mag u aftrekken van de fiscale winst (EIA en MIA) en/of vrij afschrijven (Vamil).

Lees meer...

Netcongestie: wat betekent het voor jou?

Door de sterk toenemende vraag naar elektriciteit, een explosieve groei aan bijvoorbeeld elektrische auto’s en de snelle opkomst van zonne- en windenergie, raakt ons stroomnet overbelast. Deze “netcongestie” zorgt er vervolgens weer voor dat bedrijven niet kunnen verduurzamen omdat ze geen aansluiting krijgen voor hun zonnepanelen of windmolenpark.

Lees meer...