Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Rubriek Elektrotechniek: Peter Teunis van DEHN

In deze rubriek vertellen specialisten uit de branche over de (onmisbare) rol van elektrotechniek in de enorme uitdaging waar we als Nederland voor staan. Peter Teunis van DEHN Nederland b.v. licht toe in hoeverre elektrotechniek een rol speelt in het slimmer, sneller, efficiënter, duurzamer en veiliger maken van de transitie.

Lees meer...

Rubriek Elektrotechniek: Marcel Wennekes van ABB

In Rubriek Elektrotechniek vertellen experts over de rol van elektrotechniek in de energietransitie als het gaat om het slimmer, sneller, efficiënter, duurzamer en veiliger maken ervan. Deze maand: Marcel Wennekes van ABB.

Lees meer...

Landelijke aanpak netcongestie komt op stoom

De NVDE is blij dat het verzwaren van de elektriciteitsnetten de nodige aandacht krijgt. En dat er wordt gewerkt aan het flexibeler gebruiken van de netten, want het net is alleen op de piekmomenten vol.

Lees meer...

Norbert Schotte namens TVVL op Podium Energie

Norbert Schotte, transitiemaker en Gideonfanaat van het eerste uur, spreekt namens TVVL op Vakbeurs Energie. Een vooruitblik.

Lees meer...

Integrale beoordeling bouwwerken noodzakelijk voor de meest duurzame gebouwen

Energiezuinige woningen en gebouwen volgens de laatste stand van de technologie kunnen in de toekomst mogelijk niet gebouwd worden in Nederland.

Lees meer...

Nieuwe tools om energieprestaties van kantoorgebouwen te controleren

TVVL en Binnenklimaattechniek bieden met een gezamenlijk platform inzicht de energieprestatie van kantoorgebouwen.

Lees meer...

Cyberrisico’s in de huidige en toekomstige energiemarkt

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur maakt zich zorgen over veel omvormers op de Nederlandse energiemarkt. Een groot deel van het aanbod veroorzaakt storingen en wat betreft de beveiliging blijft er een hoop te wensen over. De RDI heeft waarschuwingen uitgedeeld en dreigt met boetes. ‘Deze ontwikkeling is het directe gevolg van de veranderingen in de energiemarkt. Voorheen waren er slechts een paar grote spelers die op hun beurt volledig aan de Europese wet- en regelgeving voldeden, inmiddels zijn er veel kleine energiebedrijfjes die het lastig vinden om aan deze normen te voldoen. Een ontwikkeling die gepaard gaat met cyberrisico’s,’ aldus GIGA Storage IT Technology Specialist Jip Rietveld.

Lees meer...

Rubriek Elektrotechniek: Henry Lootens van Stichting Gelijkspanning

In Rubriek Elektrotechniek vertellen experts over de rol van elektrotechniek in de energietransitie als het gaat om het slimmer, sneller, efficiënter, duurzamer en veiliger maken ervan. Deze maand: Henry Lootens van Stichting Gelijkspanning.

Lees meer...

Effectief klanten op de hoogte brengen met Elektrotechniek.TV

Fedet, belangenbehartiger van en voor ondernemers in de elektrotechnische sector, is samen met haar partners het online video- en kennisplatform Elektrotechniek.tv gestart. Inmiddels zijn er zo’n 250 unieke bezoekers per dag te vinden op dit platform.

Lees meer...

EASE Marktmonitor 7.0: vraag naar opslag groter dan ooit

De Europese energieopslagkoepel EASE heeft haar zevende Market Monitor gepubliceerd in samenwerking met onderzoeksbureau LCP Delta.

Lees meer...