Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Frank Agterberg: “De juiste techniek op het juiste moment op de juiste plaats.”

Frank Agterberg weet ons als voorzitter van Vereniging Warmtepompen als geen ander in te lichten over de stand van zaken in warmtepompenland.

Lees meer...

Eerste veiling voor productie van hernieuwbare waterstof

Op 23 november lanceerde de Europese Commissie de eerste veiling van de Europese Waterstofbank ter ondersteuning van de productie van hernieuwbare waterstof in Europa.

Lees meer...

De energieproblematiek lossen we op met out-of-the-box antwoorden

Aldus Rik Luiten en Walter Hulshorst. Deze energieprofessionals nemen ons in dit artikel mee in hun visie over de energietransitie, het belang van integraliteit in het oplossen van de huidige en toekomstige problematieken, het belang van groot denken en de Innovative Energy Solutions Award van Vakbeurs Energie.

Lees meer...

Exposant in de spotlight: Inventum Technologies

“Inventum Technologies maakt binnenwarmtepompen: warmtepompen zonder buitenunit,” legt New Business Manager Richard Vermeeren uit. “Dat doen we inmiddels al 35 jaar, maar we gaan als innovatief bedrijf op het gebied van verwarmen nog veel langer terug."

Lees meer...

Innovative Energy Solutions Award 2023 voor AQUABATTERY

Een gezamenlijke visie om de energietransitie te faciliteren bracht de vijf oprichters van AQUABATTERY in 2014 samen om een duurzaam opslagalternatief voor lithium-ion en vadium redox flow batterijen te ontwikkelen. Hun inzet heeft tot een niet onverdienstelijk resultaat geleid: AQUABATTERY maakt grootschalige energieopslag middels water en keukenzout mogelijk.

Lees meer...

Waterstof Innovatie Award voor H2 Marine Solutions

Waarom? Directeur Cees van Bladel: “Onze emissieloze coachboot voor de zeilsport is marktrijp en toepasbaar voor verschillende gebruikers van kleine, snelle boten. En voldoet in alle opzichten aan de eisen rondom haalbaarheid en houdbaarheid die voor het winnen van de award zijn gesteld.”

Lees meer...

Nationale Energie Week 2023 was groter en grootser dan ooit

Den Bosch was vorige week wederom het zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland. Met als thema Samenwerken in transitie waren de Brabanthallen drie dagen lang dé plek om te zijn voor iedereen die beroepsmatig betrokken is bij de verduurzaming van de bouw, installatie, mobiliteit en industrie.

Lees meer...

“Onderweg naar een gelijkstroomnet”

In een rondetafelgesprek gaat Anne Jaap Deinum (Federatie elektrotechniek Fedet) in gesprek met specialisten uit de branche over de (onmisbare) rol van elektrotechniek in de enorme uitdaging van verduurzaming waar we voor staan. Henry Lootens van de Stichting Gelijkspanning is er van overtuigd dat we van een wisselstroomnet gaan naar een gelijkstroomnet, met adapters voor apparaten die per se op wisselstroom moeten draaien.

Lees meer...

“Bedrijventerrein onmisbaar in energietransitie”

Bedrijventerreinen kunnen vanwege onder meer hun enorme dakoppervlak een heel grote rol spelen in de energietransitie en zijn daarin eigenlijk onmisbaar, zegt Richard Kleefman van PVB Nederland (programma verduurzaming bedrijventerreinen). Kleefman is een van de sprekers van de kennissessie met de titel ‘Verduurzaming van bedrijventerrein: samenwerken aan de toekomst’. In totaal gaat het in Nederland om circa 3800 bedrijventerreinen.

Lees meer...

Energieprestatie en -monitoring als vertrekpunt van de verduurzamingreis

Stap in de wereld van energie-efficiëntie met Ronald de Zwart en Werner Vink. Ze delen hun expertise over het ontsluiten van energiedata en het gebruik van het WEii-protocol om daadwerkelijke energieprestaties van gebouwen te berekenen. Dit protocol biedt niet alleen inzicht aan klanten, maar helpt ook bij effectievere handhaving en energiebesparing.

Lees meer...