Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

SDE+ subsidie van twee naar vier miljard euro

Goed nieuws was er voor zonprojecten die niet werden gehonoreerd in de najaarsronde van SDE+. In maart startte de voorjaarsronde met 4 miljard euro.

Lees meer...

Gemeentedag Energietransitie

Ook dit jaar komt er een Gemeentedag Energietransitie op Vakbeurs Energie. Een dagprogramma voor en door gemeenten, provincies en waterschappen. 

Lees meer...

Nederlandse woningen verliezen 2,4°C in 5 uur

Nederlandse woningen verliezen gemiddeld 2,4 °C in vijf uur tijd. Dat is 2,5 keer zo snel als in veel andere West-Europese landen. 

Lees meer...

Eénderde kantoren nu energielabel C

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren minimaal energielabel C hebben. Maar hoe staat het er eigenlijk voor met de energielabel-C-verplichting?  

Lees meer...

Waterstof voor de energietransitie

Experts van de TKI Nieuw Gas hebben op een rij gezet wat er moet gebeuren met waterstof in de energietransitie. Er is werk aan de winkel! 

Lees meer...

Betaalbaar energieneutraal bouwen met AZEB

Nu gereed: met de nieuwe AZEB routekaart stap voor stap naar een BENG die betaalbaar is. 

Lees meer...

Handreiking Participatie en Communicatie

Tijdens het Congres Aardgasvrije Wijken is op 23 januari 2020 de eerste versie van Handreiking Participatie Aardgasvrij gelanceerd.  

Lees meer...

PCM-koeling voor technische ruimten

Er zijn duizenden kleine technische ruimten die traditioneel gekoeld worden. Kleinschalige decentrale thermische energieopslag bespaart 95% energie. 

Lees meer...

Warmtepompmarkt blijft groeien

Er is veel vraag naar warmtepompen. Fabrikanten verwachten een verkoopstijging van 37% in 2020. Dat blijkt uit het Nationaal Warmtepomp Trendrapport 2020.

Lees meer...

Duurzame helden op Green Energy Day website

De NVDE gaat jaarlijks aandacht vragen voor Green Energy Day, de dag waarop de duurzame energie voor dat jaar op is. Dit jaar is dat op 11 februari.

Lees meer...