Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Volledig energieneutraal in een 400 jaar oud kantoor

Ahead Adviseurs begon in 2019 aan de verbouwing van hun nieuwe kantoor in het oude dorpscentrum van Kollum. Al snel bleek dat het pand uit een heel ander bouwjaar kwam dan gedacht.

Lees meer...

Tekort netcapaciteit samen met markt oplossen

Door opmars van zon-PV bereikt de netinfrastructuur haar grenzen. TenneT onderzoekt marktoplossingen die in Noord-Nederland overbelasting voorkomen.

 

Lees meer...

Pitch: Indutecc - Veilige Nilar batterijtechniek

Met de Nilar batterijtechnologie biedt Indutecc Renewable Solutions oplossingen die zonder enige restricties veilig en duurzaam zijn in te zetten.

Lees meer...

Pitch: Elestor - Innovatieve opslagtechnologie

De technologie pitch van het Arnhemse bedrijf Elestor richtte zich op een innovatieve opslagtechnologie. Het betreft een nieuw soort batterij.

Lees meer...

Pitch: Skoon Energy - Software tools versnellen energietransitie

Skoon Energy draagt bij aan een versnelling van de energietransitie met software en businessmodellen voor mobiele batterijen en waterstof generatoren.

Lees meer...

Pitch: Friday Energy - Smart energy storage & sharing

De Friday Battery is een slimme batterij met energie management software die de pieken in opwek en verbruik opvangt.  

Lees meer...

"Systematisch opschalen van de energietransitie"

Mark Boneschanscher is managing director EIRES, dat het energieonderzoek aan de TU Eindhoven rondom concrete systemen voor energieopslag en -conversie organiseert, en spreker tijdens ESD 2020. Een bijdrage.

Lees meer...

Crisis of geen crisis: sleutelmoment voor energieopslag

Stefan Olsthoorn is Manager van Energy Storage NL en was moderator van en een van de sprekers tijdens de Energy Storage Day. “Voor de korte termijn is er bijna geen vuiltje aan de lucht, maar nog mooier: ook voor de langere termijn is er reden tot optimisme.”

Lees meer...

"Energieopslag heeft de toekomst"

Jillis Raadschelders is voorzitter van ESNL en verzorgde de inleiding van de Energy Storage Day 2020. “De techniek maakt bij energieopslag grote stappen. De huidige uitdaging is vooral de businesscase”.

Lees meer...

Kantoor met corona-proof ventilatieconcept

De nieuwbouw van kantoor ‘Amstel Next’ krijgt een Corona proof ventilatieconcept, waarbij de ventilatielucht niet uit het plafond, maar uit de vloer komt.

Lees meer...