Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Kwaliteitsverklaring energieprestatie product

Stichting BCRG beheert kwaliteitsverklaringen met de energieprestatie van producten en systemen die voor de berekening van BENG 2 worden gebruikt.

Lees meer...

Kinderen verwarmen de school

In deze tijden van Corona is er volop aandacht voor ventilatie. Ook bij scholen. Maar wat is goed ventileren? Carl-peter Goossen legt het uit.

Lees meer...

Aangescherpte eisen technieken Energielijst 2021

Nieuwe opties voor energiebesparing in de industriële keten en wijzigingen in het voordeel voor LED-verlichting zijn de belangrijkste wijzigingen in de gepubliceerde Energielijst 2021. Het budget voor de EIA in 2021 bedraagt € 149 miljoen.

Lees meer...

Inspiratietours over de verduurzaming van de industrie

VEMW, NVDE en RVO organiseerden de afgelopen drie jaar diverse inspiratietours door en voor de industrie. Met een vijftal nieuwe thema’s en inspirerende sprekers werd ook dit jaar weer met succes veel kennis en ervaring uitgewisseld over de mogelijkheden van CO2-reductie in de industrie.

Lees meer...

ATR: heroverweeg invoering Expertlabel

Het Adviescollege toetsing regeldruk (ATR) adviseert het kabinet om invoering van het expertlabel te heroverwegen totdat de meerwaarde is aangetoond.

Lees meer...

Krachtigste batterij van Nederland op stroom

Op 26 november 2020 heeft het energieopslagbedrijf GIGA Storage de krachtigste batterij van Nederland – de GIGA Rhino batterij – in gebruik genomen.

Lees meer...

Bufferend beton heeft meerwaarde in BENG

Door inzet van thermische massa wordt eerder aan BENG-eisen voldaan. Het beperkt de energiebehoefte en draagt bij aan een goed binnenklimaat.

Lees meer...

Waterstof Wijkcentrales voor Warmtenetten

Het Energie-erf is een innovatief concept voor waterstof als ‘aardgasvrije oplossing’ op wijkniveau. Hierbij worden alle krachten van waterstof benut.

Lees meer...

Jeroen Paas over slim ventileren in scholen

Op 16 november 2020 verscheen de Handreiking Optimaal Ventileren op Scholen. Maar hoe kun je slim ventileren? In gesprek met Jeroen Paas van Ruimte OK en spreker tijdens ons webinar op 2 februari 2021. 

Lees meer...

Nieuwe Energielijst EIA verschijnt nog voor de kerst

Eind december publiceert de Energie-investeringsaftrek (EIA) de nieuwe Energielijst. Ieder jaar wordt de Energielijst geactualiseerd. Ook voor 2021 zijn er nieuwe technieken toegevoegd aan de lijst en zijn de eisen van een aantal technieken aangescherpt.

Lees meer...