Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Corporatiedag Energietransitie Case 2: RVO

De kosten-batenafweging van verduurzamingsinvesteringen door de corporatiesector en de rekenkern (ontwikkeld door TU Eindhoven). “De rekenkern. Verduurzaming van bestaande woningen aan de hand van dynamische modellen en een supercomputer om energietransitie goedkoper en kwalitatief beter te maken. Voor individuele woningen en brede uitrolbaarheid ten behoeve van standaardisatie.”

Lees meer...

Corporatiedag Energietransitie Case 1: Atriensis

Hybride installaties zijn een spijtvrije oplossing voor woningen in wijken waar het gasnet niet binnen 15 jaar vanaf nu verwijderd wordt. Hierdoor ontstaat meteen een flinke reductie van aardgasverbruik en daarmee uitstoot van CO2. Plus een fors voordeel voor de bewoner in de vorm van de lagere energierekening.

Lees meer...

Motor voor de versnelling van verduurzaming van bestaand vastgoed

Architect Reimar von Meding vertelt op 12 oktober tijdens de Corporatiedag Energietransitie tijdens de Vakbeurs Energie hoe de verduurzaming van bestaand vastgoed sneller en goedkoper kan. De directeur van architectenbureau KAW stond aan de basis van de Reimarkt-formule, waarmee ondertussen meer dan 4000 corporatiewoningen zijn verduurzaamd.

Lees meer...

Verloting onder bezoekers workshops PHOE: win een opleiding naar keuze!

Als partner van Vakbeurs Energie verloot energie-opleider PHOE een opleiding naar keuze, als prijs bij een verloting onder de bezoekers van hun workshop tijdens de beurs.

Lees meer...

Samsom, Verhagen, Terpstra, Demmers, Van Eijck en Henrar openen Vakbeurs Energie

Medeauteur van het Fit for 55 klimaatmaatregelenpakket van de Europese Commissie Diederik Samsom licht komende dinsdagochtend, tijdens de opening van Vakbeurs Energie 2021, onderdeel van de Nationale Energie Week, als digital keynote spreker dat pakket toe. Maxime Verhagen, Doekle Terpstra, Marjolein Demmers, Steven van Eijck en Theo Henrar gaan er daarna on stage over in gesprek.

Lees meer...

Laadpartner: AirQon “Laden=parkeren”

“Laden=parkeren betekent in essentie dat alle vormen van laden in de openbare ruimte qua exploitatie gelijk wordt gesteld aan de exploitatie van parkeren.” 

Lees meer...

Partner Enpuls “Gemeenten aan de slag met Slimme Wijken Aanpak”

“De gemeenten Breda en Tilburg zijn gestart met verduurzaming van een blok woningen aan de hand van de Slimme Wijken Aanpak. Die is door Enexis-dochter Enpuls ontwikkeld. De aanpak biedt gemeenten de mogelijkheid een start te maken met groepen bewoners voor een collectieve wijkaanpak.”

Lees meer...

Partner Fakton “Next step na de Transitievise Warmte: de energiestrategie"

"De Transitievisies Warmte (TVW) verschijnen inmiddels bij bosjes in de Nederlandse gemeenten. En dat is heel goed nieuws, want het laat zien dat in de meeste gemeenten inmiddels goed wordt nagedacht over hoe de gemeente voor zich ziet dat zij overgaat naar duurzame energie."

Lees meer...

Partner: NVI “Klimaatdoelen haalbaar en betaalbaar”

“Uit een door Berenschot gevalideerd rapport blijkt dat de CO2-reductiedoelstelling voor 2030 haalbaar is met 1,7 miljoen hybride verwarmingssystemen.”

Lees meer...

“Met de kennis van duurzaamheid andere problemen oplossen”

Anke van Hal, hoogleraar Duurzaam Bouwen bij het Center for Entrepreneurship, Governance & Stewardship aan de Nyenrode Business Universiteit, verzorgt op 14 oktober tijdens de Gemeentedag Energietransitie op de Vakbeurs Energie de keynote speech. In een kort interview licht ze alvast een tipje van de sluier op.

Lees meer...