Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

‘Batterijen bij zonneparken enorme meerwaarde’

Batterijen bij zonneparken zorgen ervoor dat er meer zonnepanelen geplaatst kunnen worden op dezelfde netaansluiting en dat er minder stroom ‘weggegooid’ hoeft te worden.

Lees meer...

'Gisteren was onze duurzame energie op'

'Als we alles wat we produceren achter elkaar zouden gebruiken, was op maandag 21 februari 2022 alle duurzame energie in Nederland ‘op’.

Lees meer...

CO² reductie door HVAC-integratie (advertorial)

Wist je dat het integreren van airco systemen kan leiden tot een energiebesparing van meer dan 30%?

Lees meer...

Voorkomen van kostbaar energieverlies met Aerofoam isolatie (advertorial)

Wist u dat er in Nederland ongeveer 125 PJ (petajoule) aan restwarmte vrijkomt met een temperatuur van meer dan 100˚C? Hier is nog niet eens de overtollige warmte uit bijvoorbeeld datacenters meegenomen, dus het werkelijke getal aan restwarmte ligt zelfs hoger.

Lees meer...

De klimaatspagaat: we doen niet wat goed voor ons is

Om klimaatverandering af te remmen en daarmee onze soort te redden is snelle actie vereist. Maar dat doen we in onvoldoende mate. Zie daar de klimaatspagaat.

Lees meer...

‘Hybride warmtepomp perfecte transitietechnologie’

Een hybride warmtepomp levert een significante besparing op aan aardgasverbruik en draagt zo direct bij aan het verminderen van CO₂-emissie. Ook heeft dit type warmtepomp een hoge dekkingsgraad én een Seasonal Coefficient of Performance (SCOP) van gemiddeld 4.3.

Lees meer...

Zonneboilers gelijkgetrokken met warmtepompen

De ISDE-subsidie voor zonneboilers gaat in 2022 omhoog van 20 procent naar 30 procent van het investeringsbedrag. Dat is afgelopen week besloten in de Tweede Kamer. Zonnewarmte komt daarmee op gelijke voet met (hybride) warmtepompen en woningisolatie.

Lees meer...

Laatste cv-ketel maakt plaats voor warmtepomp

Itho Daalderop stopt als eerste fabrikant volledig met de productie van gasgestookte cv-ketels. In plaats daarvan zet het alle ballen op warmtepompen.

Lees meer...

Als vanouds: Brabanthallen place to be voor professionals in de energietransitie

De Brabanthallen in ’s Hertogenbosch vormden afgelopen week weer het zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland: met als thema samenwerken in transitie was de Nationale Energie Week de place to be voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met hoe Nederland de komende jaren verduurzaamt.

Lees meer...

Duurzame toppers gezocht (advertorial RVO)

Is uw bedrijf goed energiebesparend bezig? Of wekt uw bedrijf misschien energie op? Dan maakt u kans op de EZK Energy Award Bedrijven 2021.

Lees meer...