Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS bezoekersregistratie
voor professionals:
nog dagen
sluiten X

Innovatieve energieschutting wint Amersfoortse duurzaamheidsprijs

VITBouw Installatietechniek uit Hoevelaken krijgt 50 duizend euro van de gemeente Amersfoort om het innovatieve idee voor een energieschutting te kunnen opschalen.

Lees meer...

Utrecht zet in op lokale energienetwerken

De gemeente Utrecht wil met meer zonnepanelen en slimme netoplossingen in 2030 drie keer zoveel zonne-energie opwekken als nu. Bedrijven met grote daken worden verplicht daar zonnepanelen op te leggen.

Lees meer...

‘Aandeel hernieuwbare energie in totale verbruik gedaald’

Het aandeel hernieuwbare energie op het totale energieverbruik in Nederland is vorig jaar gedaald, zo meldt het CBS.

Lees meer...

Na september eerste huizen met waterstof verwarmd

In Lochem begint in september 2022 een wereldwijd unieke waterstof-pilot met vrijstaande monumentale panden die allen bewoond zijn.

Lees meer...

‘Liever isoleren dan zonnepanelen’

Isolatie is op dit moment een betere  manier om de energierekening te verlagen dan de aanleg van zonnepanelen. De levertijden voor zonnepanelen zijn ondertussen zo lang dat ze pas volgend voorjaar geld gaan opleveren.

Lees meer...

NVDE vindt Ontwerp Beleidsprogramma Klimaat ‘smakelijke menukaart’

Vakbeurs Energie-partner NVDE is tevreden met het Ontwerp Beleidsprogramma Klimaat van minister Jetten. “De komende zomer is al bepalend.”

Lees meer...

‘Steeds meer zorgen over hoge energieprijzen’

Een groeiend aantal bedrijven en organisaties maakt zich zorgen over de hoge energieprijzen. De bereidheid om te investeren in duurzame maatregelen neemt daardoor toe.

Lees meer...

Ook een ventilatie-unit kan al circulair zijn

Klimaatmissie Nederland zocht een energiezuinig en circulair ventilatiesysteem voor grootschalige woningrenovaties. Jaga ontwierp een circulaire ventilatie-unit.

Lees meer...

Terug van weggeweest: vakbeurzen MONUMENT en RENOVATIE

Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch – eindelijk – weer de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT plaats. Hun laatste edities dateren inmiddels uit het pre-corona tijdperk, maar tenminste 2 voortekenen zijn goed: een volgepakte beursvloer en een fantastisch kennisprogramma.

Lees meer...

Enorme batterij kan emissieloos bouwen versnellen

Met vastestoftechnologie bouwt Big Ass Battery reusachtige batterijen waarmee op bouwplaatsen zwaar elektrisch materieel kan worden opgeladen. Compacter dan bestaande systemen en veel brandveiliger, verzekert het Brabantse bedrijf.

Lees meer...