Den Bosch was vorige week weer het jaarlijkse zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland. Met als terugkerend thema Samenwerken in Transitie waren de Brabanthallen meer dan ooit de place to be voor iedereen die vanuit professioneel perspectief betrokken is bij de ontwikkeling en verduurzaming van gebouwd, mobiel en industrieel Nederland.
Naar schatting heeft ruim de helft van de kantoren in Nederland nog geen energielabel C of beter. Maar de tijd begint te dringen. Per 1 januari 2023 moeten kantoren aan deze nieuwe verplichting voldoen.
Innovatie in de energiesector vraag om investeringen. Maar hoe ziet het investeringslandschap eruit en met welke voorwaarden kun je waar aankloppen voor kapitaal?
Behalve een lagere energierekening kunnen energiezuinige en duurzame investeringen u ook fiscale voordelen opleveren via de Energie-investeringsaftrek en de MIA\Vamil. Een deel van de kosten voor deze investeringen mag u aftrekken van de fiscale winst (EIA en MIA) en/of vrij afschrijven (Vamil).
De energietransitie lijkt vast te lopen op het elektriciteitsnetwerk. Maar hoe vol is dat netwerk nu echt? En wat is eigenlijk vol? In het kennisprogramma van de vakbeurs Energie maakt Henry Lootens namens Fedet daar een aantal kritische kanttekeningen bij en daagt hij de sector uit om flexibeler te worden, maar ook om anders te gaan werken.
De energietransitie zet aan tot allerlei innovaties. Drie van die innovaties maken kans op de Innovative Energy Solution Award 2022. De drie genomineerden pitchen hun product tijdens de Vakbeurs Energie op dinsdag 11 oktober van 16.00 tot 16.30 uur.
Woningcorporatie Eigen Haard en de VvE’s Senso 1 en 2 staan aan het begin van een renovatie. Namelijk 935 Amsterdamse woningen in portiekflats aardgasvrij-ready maken. Gezamenlijk bezit van woningcorporatie en VvE’s in de wijk Holendrecht maakt de renovatie extra uitdagend.
Battery as a Service B.V. (BaaS B.V.) is ongeveer 2 jaar geleden gestart door Arne Eindhoven en Jeroen van der Werff. Zij gebruiken ongebruikte loodaccu’s uit datacentra om een lokale energieopslag voor het mkb te genereren.
Energietekorten, prijsstijgingen en leveringsonzekerheid. Woningnood en de stikstofcrisis. Afgaand op de dagelijkse berichtgeving lijkt Nederland tot op het bot verdeeld. Heel anders is dat beeld op Vakbeurs Energie - tijdens de Nationale Energie Week in Den Bosch.
De file op het elektriciteitsnet (netcongestie) is maatschappelijk niet meer weg te denken. De impact ervan is soms groot en overheid, netbeheerders en initiatiefnemers zetten alle zeilen bij. De markt verwacht hierin steeds meer advies van installateurs bij het ontwerp en de installatie van zonne-energie-systemen, signaleert Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).